Băi, captura mi-ai turele!: E Nasol Să Fii Adult!


Întotdeauna am crezut că e bine să fii adult. Credeam că vei depăşi fazele penibilităţilor, corpul tău va înceta să gândească singur şi să facă lucruri de neimaginat şi se va opri din a scoate sunete de-a dreptul terifiante. Dar mai presus de toate, am crezut că vei trece peste sentimentele acelea care vin buluc peste tine când întâlneşti pe cineva nou. Credeam că jigniriile găsite de un idiot nedezvoltat sau de o fostă prietenă geloasă pe păpuşica ta barbie vor dispărea.

Ei bine, la dracu! Nu! Singura diferenţă este aceea că înveţi din propriile cascadorii şi trânte “accidentale” să-ţi faci nişte prieteni mai buni, sarcasmul, bârfa (indiferent de gen) şi ceva forţă brută, mai simplu spus pentru cei care se cred elevaţi, statut social. DA! Asta e arma, statutul social. Nimic nu se schimbă, din grădiniţă până la bătrâneţe. Barbie şi Ken se transformă în forţă brută (literalmente), apoi în ironie şi judecată, iar într-un final (mai mult sau mai puţin) se transformă într-o casă şi în pământ.

Dar ceva tot e mai bine când eşti mic, ai mila celor mari de partea ta, după pubertate eşti exilat din cutia milei şi eşti agăţat din ce în ce mai sus pe cuierul vieţii. Da, da, ştiu. Cuier?! Da, cuier. E folosit pentru a agăţa lucruri de el, cam aşa cum suntem noi… Şi cu cât ajungi mai sus, cu atât mai rău pentru tine. Deci baftă tuturor post-adolescenţilor care se zbat disperaţi prin lume.

Venind vorba, stiţi cum se spune: “să creşti e obligatoriu, să te maturizezi e opţional”. Nu ştiu ce să zic, adică e adevărat, problema e dacă te vei lăsa/te-ai lăsat maturizat de familie, prieteni sau anturaj sau dacă ţi-ai lua/luat părerea în spinare şi le-ai lăsat baltă toate aşteptările. Eu sunt indecisă, nu pot fi nesimţită în totalitate, dar întotdeauna m-am oprit din a dezamăgi pe cineva, lucru care mă calcă pe mine pe nervi, darămite pe cei din jurul meu. Momentan învăţ să fiu nepăsătoare, şi e al naibii de greu, căci trebuie să-ţi înfrunţi fiecare nenorocit de impuls…

Una din devizele mele, mai mult sau mai putin :

„-Rules To avoid criticism
do nothing
say nothing
be nothing”

P.S: Are careva vreo idee despre cum să-ţi pese mai puţin?

Reclame

2 responses

 1. Ion

  Pustoaico… ai 16 ani. Ce e in mintea ta? Nici macar nu ti s-au dezvoltat complet sanii si bazinul tau inca e de dimensiunile unei tevi de PVC. Intoarce-te cu intrebarile astea cand ai 23 de ani si realizezi ca toti baietii fluiera alte fete de 16 ani si copii iti dau sarumana sau te striga „tanti”.

  si daca te crezi asa mare… de ce esti inca virgina? Raspunde-ti la intrebarea asta.

  27 martie 2010 la 23:26

  • Nu am spus nicaieri ca ma cred femeie matura, adulta… spuneam doar ca am inceput sa-i vad pe cei care invata sa fie adulti si sunt la fel ca mine, la fel de imaturi, plini de crize adolescentine, se supara cand iti e lumea mai draga, dar trebuie totusi sa te porti mai respectuos cu ei, caci ei sunt adulti… cam asta vroiam sa spun, inainte de a o lua pe aratura cu alte chestii care sa fie interpretate altfel… deci inteleg ce vrei sa spui si stiu ca e vina mea, intr-o oarecare masura 😛

   28 martie 2010 la 10:27

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s