Romane clasice in varianta horror


jane-austenCărţile scriitoarei Jane Austen nu se mai află sub ocrotirea legii drepturilor de autor, motiv pentru care ele sunt deshise oricăror reinterpretări şi ecranizări.

“Mr Darcy, Vampyre”  de Amanda Grange rescrie idila dintre Lizzy şi Darcy, personajele lui Jane Austen. Povestea  capătă accente fantastice şi înspăimântătoare. Ideea cărţii i-a venit autoarei când se uita la celebrul serial “Buffy, spaima vampirilor”.  De alfel, dupa difuzarea acestui serial, literatura a cunoscut un val de romane de succes despre vampiri, printre care “Twilight” al lui Stephenie Meyer şi “The Southern Vampire Mysteries” de Charlaine Harris.
Editura care va publica cartea Amandei Grange se aşteaptă la un succes cel puţin la fel de răsunător ca cel înregistrat de romanul “Mândrie şi prejudecată” , care s-a vândut în mai mult de 700.000 de exemplare. Publicarea romanului interpretat al lui Jane Austen va fi urmată de reeditarea volumului “Raţiune şi simţire” .

Jason Rekulak, directorul editurii Quirk Books,  spune că a început să ofere o atenţie deosebită romanelor de tip horror, după ce a observat că în California sunt foarte multe persoane care iubesc literatura scrisă de Austen.”M-am gândit că ar  fi o idee bună să publicăm cărţi în stilul lui Jane Austen, care să aibe ca personaje vampiri şi strigoi. Existau îngrijorări cu privire la felul în care fanii Jane Austen vor primi aceste cărţi, în comparaţie cu cărţile originale ale scriitoarei engleze” a declarat Rekulak.

 

P.S: Ma tot gandeam de o vreme sa mai adaug si alte chestii care nu au neaparata legatura cu mine, adica sa mai diversific tema blogului meu. Acum, daca mai gasesc stirii interesante, promit ca le voi publica.

P.P.S: Articolul e luat de pe http://revistascriitorului.ro , ce parere aveti? mie mi se pare putin cam absurd, cam altereaza povestea originala, dar cine stie, poate vor fi un succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s